26 Ağustos 2017 Cumartesi

Almaty - Kazakistan


Kazakistan'ın en büyük şehri olan Almaty'de yaklaşık 1 ay geçirdim. Orta Asya'nın en iyi gece hayatının burada olduğunu okumuştum hep ve muhtemelen doğrudur. Geçirdiğim günlerden sonra anladım ki, değeri bilinmeyen bir şehir.

Şehrin en az 10 iyi kalite gece kulübü var. Genellikle ucuz. İçecekler, 2$ ile 5$ arasında, hatta güzel mekanlarda, giriş ücreti daima 10$ 'dan daha az.

Yabancılar nadirdir ve birde ingilizce konuşursanız sizinle kraliyet ailesindenmiş gibi ilgili olurlar :)  Bir defasında barmene ingilizce sipariş vermeye çalışırken, barda yanımda oturan Madina bana yardım etmek istedi ve otomatik olarak muhabbet başladı. Madina Amerikada master yapmış falan filan… Devamını tahmin edebilirsiniz :)

Kızlar muhteşem ve etnik açıdan çeşitlidir. Asyalı kızların çekiciliği ve Rus kültürünün bir karması ortaya ilginç bir karışım çıkarmış. Yabancılarla tanışmaya çok istekliler, bu yüzden orada çok popüler olacağınıza emin olun. 

KALACAK YER

Mekanların çoğu Golden Square denilen şehir merkezinde yoğunlaşıyor. Otelinizi buradan ayarlamanız sizin için faydalı olacaktır fakat uzakta olması çok fazla sorun olmaz. Çünkü ulaşım çok kolay ve ucuzdur. Kazakistanda taksi kavramı neredeyse yok denebilir. Otostop yapar gibi yoldan çevirdiğiniz arabalarla pazarlık yaparsınız ve bu şekilde heryere gidebilirsiniz. Fiyatlar gayet uygundur ve güvenlidir. Gece geç saatlerde bile hiçbir kötü olaya rastlamadım. Alternatif olarak Uber ulaşım için iyi bir seçenektir.

PARTY ZAMANI

Mekanlar genellikle haftasonları, özellikle Cuma ve Cumartesi tıka basa dolu olur. Bazen adım atacak yer bile bulamayabilirsiniz. Kulüpler gece yarısı dolmaya başlar ve sabah 5-6 ya kadar eğlence devam eder.



Kıyafet olayı oldukça rahattır. %95 ine terlik ve şortla bile girebilirsiniz. Bazı kulüplerde pantolon ve ayakkabı zorunluluğu vardır. Pasaportunuz yanınızda götürmeyi unutmayın, girişte sorulma ihtimali vardır.

En meşhur kulüplerin bile giriş ücretleri 3-6$ dolar arasında değişen komik fiyatlardadır. İçki fiyatları keza öyle. Dolu dolu bir gece, size ulaşım dahil maksimum 50$ a mal olacaktır.

Almaty, kızlarla tanışmak için en iyi şehirlerden biridir. Tinder çok iyi çalışıyor ve baş edemeyeceğiniz kadar eşleşme alacağınıza eminim. Gece kulüplerinde ve barlarda Kazak kızlarına yaklaşmak kolaydır. Zaten yabancı olduğunuzu anladıklarında, onlar size yaklaşacaktır :)

EN İYİ KULÜPLER

1. TSB


TSB Almaty'de en çok sevdiğim mekandı. Giriş ücreti 5$ civarıdaydı ve viski-kola 4$ dı. 

İçeride farklı müzikler (Rn'B ve EDM) çalan 2 ayrı oda var. Ayrıca sigara içenler için küçük bir terası var. İnsanlarla tanışmak için gerçekten harika. Tam parti modunda ve atmosfer gerçekten canlıydı. Sabah 5'de kapanıyor.

2. The Sky Bar



Sky Bar, Almaty deki en önemli gece kulüplerinden biridir. Büyük bir çatı katıdır. Cuma ve cumartesi günleri yoğun saatlerde, mekandaki tüm boşluklar dans pistine dönüşür. Genelde, canlı müzik ve ardından house/hip hop müzik ile devam eder. Almaty standartlarına göre içecek fiyatları pahalı da olsa verdiğiniz parayı hak eder.

3. Chukotka



Chukotka'da, belki de turistler arasında Almaty'de en popüler bar. Hafta sonu tamamen dolabilir ve girmeden önce sıraya girmeniz gerekebilir. DJ ler gayet başarılı ve fiyatlar makul. Kazak kızlarıyla tanışmak için Almaty'de belki bir numara.

4. Vzletnaya



Kazak bir arkadaşımın götürdüğü, underground bir kulüp. Kapıda insanları kontrol eden bir kişi var. Dediklerine göre çok sarhoş görünenleri ve ses çıkaranları almıyorlarmış. Girerken heyecanlanmıştım :)

Tekno müzik çalan, ilginç bir mekan. Muhtemelen uyuşturucu kullananlar vardı.

5. Esperanza



Türklerin çok yoğun olduğu bir mekan. İçeride para karşılığı sex yapacak kızları bulmak mümkün. Giriş ücreti, 2.000 Tenge ve bir bira ücretsiz.

STRIP KULÜPLER



Tüm eski Sovyet ülkelerinde olduğu gibi, Almaty de strip kulüpler açısından zengin bir şehir. Genellikle giriş ücreti 5000 Tenge. Tavsiye edebileceğim bazıları 50 Shades of Grey, Kazanova and Men's Club Matrioshka.


25 Ağustos 2017 Cuma

Pattaya - Günahlar Şehri

Kimilerine göre "Günahlar şehri", kimilerine göre "Yeryüzündeki cennet". Ne olduğuna siz karar verin fakat herkesin ölmeden önce görmesi gereken bir yer olduğu kesin. Gitmeyi düşünenler eminim ki Pattaya hakkında birçok yazı okumuştur veya video izlemiştir. Size garanti verebilirim, oraya gitmeden, o havayı solumadan, orada neler ile karşılaşabileceğinizi tahmin etmeniz imkansız (daha önce giden arkadaşlar bana hak verecektir). 

Her yıl binlerce turist (özellikle erkekler😁) saatler süren uçak yolculuklarına rağmen Pattaya'nın çılgın gece hayatına akın ediyor. Özellikle Türk firmalarının bayi toplantıları için en gözde lokasyonu herhalde Pattayadır. Tabi bayilerin kaynaşması için bundan daha iyi bir yer hayal edemiyorum :) Ben de iki kez gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Pattaya'yı benim açımdan unutulmaz kılan deneyim kadınların değil, erkeklerin tacize uğradığını görmek oldu. Dünyada başka bir örneğini şimdiye kadar görmedim.




Manyaklıkta sınır yok Pattayada. Girdiğiniz bir barda kadınlar podyumda lezbiyen show yaparken, burada soft showlardan bahsetmiyorum bildiğin hard sevişiyorlar, bir diğer barda elinize bir kase tutuşturulup, show yapan kadının cinsel organından fırlattığı tenis topunu seyirciler önünde yakalamanız istenebilir. 

WALKING STREET

Pattaya'nın kalbi meşhur "Walking Street". İlk kez ziyaret edecekler varsa, o zaman sürprize hazır olun. Bu daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim olacak.



Gündüz başlayan hazırlıklar, akşam saat 6'da sokağın trafiğe kapatılmasıyla son bulur. Artık sabaha kadar sürecek çılgın bir gece için bombanın pimi çekilmiştir. Girdiğiniz andan itibaren kendi mekanına sizi ikna etmek isteyen Taylandlı kızlar karşılıyor olacak. "Happy Hour" saatlerinde gerçekten çok uygun fiyatlara içkiler alabilirsiniz.

Pattayadaki mekanları 4 gruba ayırırsak yanlış olmaz sanırım. 
1. Beer Bars (Açık hava barlar)



Her birkaç yüz metrede bir, büyük açık hava mekanlar fark edeceksiniz. Bu mekanların her biri, Taylandlı kızlar ile küçük bir bar ve oturma alanından oluşacak. Bazılarının bilardo masaları ve TV'leri de olacaktır.

Bunlar bizim için akşamı başlatmak için en iyi yer. Walking Street te bulacağınız en ucuz biralar buralardadır. Biranızı içerken, bardaki kızlar sohbet etmek isteyecektir. Türkçe kelime bilene çok rastladım. Bildikleri kelimeleri tahmin edebilirsiniz :)

2. Go Go Barlar




Walking Street Pattaya'ya gelen birçok ziyaretçinin ana cazibe merkezi caddenin her tarafında bulabileceğiniz Go Go barlar, diğer bir adıyla Striptiz barlardır. Genç Taylandlı kızlar sahnenin ortasında iç çamaşırlarıyla dans ederler. Oturma alanları sahneyi çevreler ve tüm müşteriler sahneyi iyi bir şekilde görebilirler.

İçerideki kızlar, sizinle gelip oturmaya istekli olacaklar. Bir kızla oturmanız gerekmiyor, fakat beğendiğiniz bir kızla içkisini ısmarlayıp sohbet edebilirsiniz. Kızların içkileri genelde 5$ oluyor. Hatta istediğiniz takdirde, mekana parasını ödeyip geceyi geçirmek için kızla birlikte otelinize gidebilirsiniz. 

Mekanların çoğunda kendini ayırmak için özel şovlar var, bu şovların iyi bir şekilde izlenmesi gerekiyor. Çoğu profesyonel dansçılar, akrobatlar ve sanatçılardır. En ünlü şovlardan biri, her akşam birkaç gösteri saati olan Angel Witch de. Hızla dolduğundan ötürü, gösteriyi kaçırmamak için 20 dakika önce oraya gidin.

Go Go barlardaki içki fiyatları, mekandan mekana değişir ancak içkinizin üstünde aldığınız eğlenceleri düşündüğünüzde çoğu makul fiyatlıdır. 

3. Canlı Müzik Yapan Barlar



Pattayada canlı müzik yapan barlar da vardır. Müziğini beğenirseniz akşamları bu mekanlardan birinde birkaç saat vakit geçirmek çok keyifli olacaktır. İçki fiyatları orta aralıktadır.

4. Nightclubs (Gece Kulüpleri)



Geceyi sonlandırmak için benim favorim gece kulüpleri. Çünkü Pattayadaki mekanlar gerçekten inanılmaz derecede güzel ve DJ ler çok başarılı. Dansın ve eğlencenin tadını sabaha kadar çıkarabilirsiniz. Sabah kimle uyandığınız da gecenin sürprizi olur :)

Mixx, The Pier, Lucifer, Insomnia bazı popüler gece kulüpleri. Ben Mixx i çok beğenmiştim, Avrupalı turistler özellikle Ruslar burada çok fazlaydı. Benim önerim, akşam 7-8 gibi Walking Street e geldiğinizde gideceğiniz mekana uğrayın ve güzel bir yerde masa ayırtın. Garsona biraz bahşiş verdiğiniz zaman (5-10$), sizin için rezervasyon yapacaktır ve gece boyu diğer çalışanların size karşı ilgi alakası sınırsız olacaktır. Masada şişe açtırın ve biraz daha bahşiş verin. Tuvalete gitmek istediğinizde güvenlik elemanları tıka basa dolu olan barda sizin için yolu açarlar. Sizi kapıda bekleyip tekrar masanıza dönmenizi sağlarlar. Masanıza salça olmaya çalışan veya istemediğiniz tipleri işaret ederek anında yanınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Mekandaki bu ilgi, emin olun kızları size çekecektir :)